17
Feb

Diskussioner på twitter om hälsa: #hcsmse

#hcsmse (Healthcare Social Media Sweden) är ett nätverk av människor som diskuterar hälsorelaterade frågor på twitter, med särskilt fokus på patientens perspektiv, vårdgivarens förutsättningar och möjligheten att förbättra vården med hjälp av innovationer.

 

Nästa #hcsmse chatt är fredag den 17:e februari

kl 12:00-13:00


Vem är med i #hcsmse tweet chat?
Alla som tar emot, utför eller utreder hälso- och sjukvård, eller är involverad i organisation och uppbyggnad av vården, och som är intresserad av öppen dialog med syfte att bidra till förbättring av vårdens kvalitet, tillgång, värde och effektivitet är välkomna. Detta inkluderar patienter, vårdgivare, vårdpersonal, administratörer, personer från myndigheter, stiftelser, högskolor och universitet, media, företag och entreprenörer.

 

Vad pratar vi om?
Det är upp till nätverket att bestämma. Ett publikt ämnesarkiv i form av ett GoogleDoc finns där vem som helst kan skriva in sin fråga. Det enda du behöver göra för att se och redigera dokumentet är att logga in med din email.

Strukturen på chatten sätts av kontot @hcsmse som inleder och avslutar chatten, samt twittrar frågorna som ska diskuteras uppdelade på Q1, Q2 etc. En co-moderator medverkar också, som stimulerar diskussionen.

Transkript från tidigare chattar administreras av Foxepractice Healthcare Hashtags och länkas till twitterkontot @hcsmse.

Hur går det till?

- Skapa ett Twitter konto.

- Ladda ner TweetChat, TweetDeck eller annat verktyg för twitterflöde

- Tryck [+] kappen i TweetDeck för att lägga till en kolumn.

- Skriv dit #hcsmse och tryck sök

- Titta på denna veckas ämnen. Lägg gärna till en fråga själv.

- Var online varannan fredag kl 12-13

- Chatta! Kom ihåg att lägga till #hcsmse till dina kommentarer så att de syns i flödet

 

Frågor? Kontakta Ulla Rudsander, Stockholm Science City, eller Pär Höglund, Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare.

För att läsa pressmeddelande från uppstarten, vänligen klicka här.