Change Day Sverige – att våga tro att det jag gör har betydelse!

Ett år har gått sedan Sverige gick med i den internationella rörelsen Change Day. Change Day handlar om att motivera och inspirera de som arbetar inom hälso- och sjukvård och omsorg, patienter och anhöriga att tillsammans förändra och förbättra. Att varje person har möjlighet att göra skillnad!

Några siffror från årets Change Day

851 personer har valt att lämna ett eget löfte eller gå med i någon annans och 3092 har gillat någons löfte. Flest löften kom från områdena kring Jönköping, Stockholm, Göteborg och Malmö. Det var flest läkare som lämnade egna löften. En tävling mellan fysioretapeuter och sjuksköterskor gav upphov till att grupper på mellan 50 och hundra personer gick ihop och lämnade samma löfte. Den 4 juni var Change Day och i Jönköping genomfördes aktiviteter på flera sjukhus och under Famnas konferens deltog Jackie Lynton från brittiska Change Day. Läs mer på http://changeday.se/4-juni 

Några axplock från 2014 års Change Day:

”Jag lovar att trösta, hjälpa och vara en röst för patienter och fackmedlemmar som söker mitt stöd.”

”Jag lovar att alltid behandla mina patienter med respekt oavsett kön, etnicitet, diagnos eller ålder.”

”Jag ska erbjuda samtliga av mina patienter tandborstning morgon och kväll.”

”Jag lovar att verka för en bra arbetsmiljö för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga vård till de vi är till för.” 

Nästa års Change Day

Just nu pågår planeringen inför 2015 och vill vi uppmuntra allt fler att våga lämna löften. Vi vill visa att alla har kraft att förbättra och att alla löften har betydelse stora som smått.

Du kan fortfarande lämna löften på www.changeday.se och läsa andras löften m.m. Genom Change Day kan vi med samlade krafter från hela Sverige förändra och förbättra.

Är du en av dem som lämnade ett löfte? Berätta gärna för oss hur det har gått, gå in på https://www.facebook.com/pages/Changeday-Sverige/382825378523493 och lämna ett inlägg.

 

Om du har frågor kontakta Helena Conning helena.conning@vinnvard.se